Gespot in en om Harlingen

Actuele en recente openbare evenementen in en om Harlingen en evenementen waar Zilt-leden een bijdrage aan leveren, of hebben geleverd. Data en locaties van exposities, concerten, performances, boekpresentaties en prijsuitrijkingen. 

Winterkoninkje - linosnede door Ellen van Putten

Happy Bird Day

Het is nog dik winter maar voor het ultieme lentegevoel moet je in Werkplaats12 zijn.
Daar is een expositie ingericht met “verweesde” vogeltjes van beeldend kunstenaar Ellen van Putten.

Lees verder »

KIJKdozen op Filmfestival

15 – 21 januari, diverse locaties centrum Harlingen | Harlinger kunstenaars en creatievelingen (alle leeftijden) zijn uitgedaagd om een KIJKdoos in thema ‘ZEE’ te maken. Het resultaat is via de KIJKdozenroute in diverse etalages te bekijken!
Ook enkele Zilt-leden doen hier aan mee.

Lees verder »

Pop-up Kunstmarkt

Om het jaar organiseert Werkplaats12 een Kerstsale met de inzet van 30 kunstenaars die speciaal voor deze wintertraditie betaalbare werkjes maken.
Vorig jaar bleek een groot succes, veel kunst kreeg een nieuwe eigenaar.
Ondanks dat deze kerstverkoop een biennale is zijn er dit jaar ook weer mooie kunstkadootjes van Zilt-leden en lokale kunstenaars te scoren.
Iedere openingsdag is er om 16:00 uur traditiegetrouw weer gloeiwijn.

Lees verder »

Walvisexpo Brouwdok

Een unieke expositie bij Havenbrouwerij – Het Brouwdok in Harlingen. Uniek vanwege de diversiteit aan kunstwerken maar ook vanwege het grote aantal deelnemers. Maar liefst 22 kunstenaars lieten hun creativiteit los op het thema Walvis.

Lees verder »

De Huiskamer Van

In „De Huiskamer Van“ tref je een overzicht van werk dat na een lange reis per ongeluk en expres in Werkplaats12 is terecht gekomen. Tekeningen en grafiek van onder andere Arie Kater, Aat Velthoen, Herman Brood, Peter Vos en Peter van Straaten. Maar ook teksten en foto’s uit de periode dat Erik Sok als vormgever werkte voor het filmblad Première, het Filmfestival, Vrij Nederland en de Boekenweek.

Lees verder »

Binnen de Perken

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober houdt Kunstenaars Sociëteit Zilt, vereniging van kunstenaars en kunstminnenden uit Harlingen en omstreken, haar jaarlijkse tentoonstelling in Pakhuis de Hamer aan de Rozengracht 6.

Lees verder »

Nicolaaskerk Midlum

In de Nicolaaskerk te Midlum is het werk te zien van Jet Twijnstra, Kim Stabin en Oesje Zegel. Iedere zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur. Tot en met 9 september.

Lees verder »
Scroll naar boven