Gespot in en om Harlingen

Actuele en recente openbare evenementen in en om Harlingen waar Zilt-leden een bijdrage aan leveren, of hebben geleverd. Data en locaties van exposities, concerten, performances, boekpresentaties en prijsuitrijkingen. 

Harlingen Art tijdens het Landelijk Atelierweekend

Het Landelijk Atelierweekend komt er weer aan op Zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023.

Tijdens dit weekend houdt Harlingen Art weer open huis voor liefhebbers van diverse vormen van Beeldende Kunst. Dit is dé kans om kennis te maken met ons werk en onze visie als kunstenaars.

Lees verder »

Expositie Buiten Beeld

Een expositie met een verrassende kijk op kunst in de openbare ruimte van Harlingen, Midlum en Wijnaldum. Leden van Zilt en deelnemers aan de Atelierroute werden uitgenodigd zich te laten inspireren door een beeld in de gemeente. Alle werkstukken werden op 3 en 4 juni tentoongesteld in de huisjes op de Willem Barentszwerf en in de loods van Sleepboot Holland aan de Willemskade.
Verder is tijdens Tsjerkepaad, van 1 juli t/m 9 september, het werk elke zaterdag te zien in de Nicolaaskerk in Midlum en de Andreaskerk in Wijnaldum van 13.30 tot 17.00 uur.

Lees verder »

The Colourfield Performance

Catharina Drost, Marian Kort en Joke lodewijks-Pijlman van Zilt doen mee aan The Colorfield Performance in Park Lingezegen in Elst.

Van 3 mei tot 2 oktober 2023 kunnen bezoekers van Park Lingezegen weer genieten van The Colorfield Performance!

Lees verder »

Festival Kunst Achter Dijken

Zilt-leden Erik Sok en Ellen van Putten doen mee met festival Kunst Achter Dijken in Pingjum. Erik met een baken in het landschap en Ellen tekent live „en plein air“ met houtskool op papier van 5 meter lang.

Lees verder »

Wadtkunst: terugblik

Leden van Z!LT en FRIA exposeerden op 30 september en 1 en 2 oktober gezamenlijk werk in de loods van de zeesleepboot “Holland”.

Ruim vijftig kunstenaars lieten zich inspireren door het thema WadtKunst. Dat resulteerde in zeer verschillend werk: schilderijen, beelden, fotografie, keramiek, installaties en borduurwerk.

Lees verder »

WadtKunst 2022

Ruim vijftig kunstenaars laten zich inspireren door het thema WadtKunst. Dat resulteerde in zeer verschillend werk, van schilderijen, beelden en keramiek tot installaties, fotografie en borduurwerk.

De tentoonstelling vond gedurende 3 dagen plaats in de loods van de Zeesleepboot “Holland” aan de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Lutz Jacobi hield een mooi openingswoord en vatte het succes van de expositie al samen met de woorden “Waarom 3 dagen, waarom geen 3 maanden?”.

Lees verder »
stilleven-2-toos-pander-de-jasmijn-harlingen

Toos Pander exposeert in de Jasmijn

Overzichtsexpositie Toos Pander Vanaf 20 september 2020 tot 29 januari 2021 is er in Brasserie De Jasmijn in Harlingen een overzichtstentoonstelling te zien van het werk Toos Pander. 20 september 2020 – 29 januari 2021Brasserie de JasmijnGrote Bredeplaats 15, Harlingen

Lees verder »
Scroll naar boven