de plek voor kunstenaars en kunstminnenden in Harlingen en omgeving

Atelierroute Harlingen

Atelierroute Harlingen
HARLINGEN – In het weekend van 25 en 26 mei organiseren Kunstuitleen HA-15 en Sociëteit Z!LT i.s.m. de Willem Barentszwerf weer een Atelierroute.
Tussen 11.00 uur en 17.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in de ateliers en het tentoongestelde werk te bewonderen, terwijl u de kunstenaars aan het werk ziet. De variatie aan werken omvat o.a. schilderijen, keramiek en fotografie.
 
Om een indruk te krijgen van het diverse aanbod is er een overzichtstentoonstelling ingericht op de Willem Barentszwerf, gelegen aan de Nieuwe Willemskade 4A, 8862 RZ Harlingen. Het thema van de overzichtstentoonstelling is ‘Boegbeeld’. Deze tentoonstelling strekt zich uit over het terrein van de werf en twee huisjes, is een uitstekende startlocatie voor de route. Tevens is het bezoekerscentrum van de stichting Expeditieschip Willem Barentsz geopend.
De folder met informatie over alle deelnemende kunstenaars en een routekaart zijn verkrijgbaar bij de overzichtstentoonstelling en bij de deelnemende kunstenaars, evenals op www.atelierrouteharlingen.nl.
De Atelierroute Harlingen wordt georganiseerd door Kunstuitleen HA-15 en Sociëteit Zilt uit Harlingen. Zilt is een vereniging voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Harlingen en omgeving, met als doel de band tussen kunstenaars en kunstliefhebbers te versterken.
De Atelierroute Harlingen biedt het publiek de kans om kennis te maken met kunstenaars uit Harlingen en omgeving, en geeft u een uniek kijkje achter de schermen.
Over de Atelierroute
In 2017 organiseerden Kunstuitleen HA-15 en Sociëteit Zilt hun eerste Atelierroute. Er deden toen 20 kunstenaars mee en er waren over het hele weekend ruim 300 bezoekers. De atelierroute is een tweejaarlijks evenement en wordt nu voor de 4e maal gehouden.
Scroll naar boven