de plek voor kunstenaars en kunstminnenden in Harlingen en omgeving

Marian Kort

beeldhouwen, schilderen, tekenen, grafiek, keramiek en fotografie

Marian Kort portfolio

e-mail: m.kort@kunsthuiskort.nl

website: www.kunsthuiskort.nl

telefoon: 06 20288234

adres: Kunsthuis Kort, Brouwersstraat 8, 8861CX  Harlingen

open: wo. t/m zat. van 12.00-17.00 en op afspraak

Marian Kort, beeldend kunstenaar en geboren 13-09-50 Stein.
In 1976 verhuisde ze van Limburg naar Haarlem waar zij de winkel ‘De Mier’ opende voor handgemaakte zaken. De Mier, die later uitgroeide tot Kunsthuis Kort. Antiek en curiosa werd toen ook een onderdeel van de winkel.

Vanaf 1980 volgde zij vele cursussen en workshops: Aquarelleren, keramiek, schilderen, fotografie en grafiek. Gretig en nieuwsgierig was ze naar allerlei technieken op het creatieve vlak. Alles was interessant en ze kon niet kiezen. Dat is altijd zo gebleven. Grafiek had wel haar speciale interesse. 

Regelmatig schreef ze gedichten en korte verhalen en alles uit haar leven werd genoteerd. 3 Jaar volgde zij de vrije academie in Haarlem waarin zij het grafische vak verder uitdiepte. In 1992 heeft ze een jaar lessen gevolgd bij de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1994 verhuisde ze naar het Friese Workum en daar schilderde zij voornamelijk. Het werk is poëtisch, half figuratief en half abstract.
Af en toe neemt zij de tijd om een realistisch werk te maken. De inspiratie haalt zij vaak uit haar eigen leven en de mensen om haar heen. De mens en zijn of haar emotie is meestal het onderwerp.

Na een beeldhouwopleiding 2005-2007 zijn er veel beelden ontstaan in steen, brons en hout. Haar werkwijze is het volgen van haar hand en intuïtie. Het werk wordt in haar galerie/winkel tentoongesteld.

In 2019 verhuisde zij naar Harlingen. Door deze stap te nemen kwam er meer tijd vrij voor de kunst en het schrijven.

Marian Kort leerde de keramiektechnieken eigen te maken o.a. bij de keramiste Riet Bakker. Zij maakten perfect werk, precies zoals ze dat zou willen. Bij haar was ze in goede handen. Ook nam ze les bij Harry en Site Koch.

Sinds ze in Harlingen woont is ze veel met keramiek bezig onder leiding van Jet Twijnstra. Zo ontstonden de series op rijdende en kwabbige figuren, dieren en vogelhotels… én de ‘Mensjes’ die vooral mijmerend en aandoenlijk zijn.

 

Beeldhouwen brons en gips

beeldhouwen hout

beeldhouwen steen

keramiek dieren

keramiek mensjes

grafiek en linodruk

tekeningen potlood, aquarel en pen

schilderijen olieverf

schilderijen acryl

corona project

fotografie

Scroll naar boven