Lianne Wouters

Beeldhouwen en Schilderen

e-mail: lderooijwouters@home.nl

website: https://www.liannewouters.com

tel: 06 41 14 32 33

Biografie Lianne Wouters

(Breda 1949) Zij is autodidact komende uit een artistieke familie.

In het verre verleden is zij tekenlessen gaan volgen bij tekenleraar Johan van Minnen. Vervolgens heeft ze schilderles gekregen van  Peter van Houten uit Foudgum en heeft later samen in het atelier van kunstschilder Meinte Walta geschilderd. In die tijd heeft ze hoofdzakelijk gewerkt met materialen aquarel, olie en quache en haar thema was landschap.

Ook op reis ging haar ezel mee om de vakantieplekjes op het doek vast te leggen. Met het gezin heeft ze veel vakanties doorgebracht in Italië, waar ze werd getroffen door de schoonheid van het land en daarna direct lid werd  van Dante Alighieri om taal en cultuur van dat land beter te leren kennen. Tijdens haar baan heeft ze een sabbatical van 5 maanden ingelast om de Italiaanse taal te gaan bestuderen. Vanwege haar verblijf in Rome, Firenze, Bologna en Perugia heeft ze veel prachtige kunst kunnen bewonderen en is daar ook haar interesse in kunstgeschiedenis ontstaan.

Uiteindelijk bleek na jaren, dat er een kentering kwam in haar beleving om nieuwe dingen te maken, waarin het onderwerp “de Mens” meer op de voorgrond kwam. Ze is gefascineerd door de anatomie van het lichaam, maar ook de ondoorgrondelijkheid van de mens an sich. De ontstane lijnen in de beweeglijkheid van het lichaam, waarbij zij zich voornamelijk focust op kortstondige houdingen van modellen.

Ze werkt met was en klei en heeft karakterbeelden in brons van haar dochters gemaakt. Ook maakt ze reliëfs in klei, die soms worden bewerkt met engobe en glazuur. In haar werk zie je ook vaak haar maatschappelijke betrokkenheid.

Verder maakt ze beelden en portretten in opdracht. Een beeld kan in brons gegoten worden of in klei behouden blijven

Van steen naar beeld

De kracht van mijn verbeelding gaat de strijd aan met de steen.

Scroll naar boven