de plek voor kunstenaars en kunstminnenden in Harlingen en omgeving

Lia Duinker | Duinker en Dochters

Collier ‘Rembrandts hondjes’

e-mail: mail@duinkerendochters.nl

website: https://duinkerendochters.nl

Duinker en Dochters: Collier van hondjes

Nieuw boekensieraad van de winnaars van de Rijksstudio Award

Collier van hondjes

Lyske Gais en Lia Duinker presenteerden tijdens de Salone del Mobile 2019 in Milaan hun nieuwe Collier van hondjes, een sieraad dat de vele honden van Rembrandt vat in een miniatuurpublicatie.

De digitale collectie van Museum het Rembrandthuis vormt de basis van dit sieraad. Het collier is uitgevoerd in goud of zilver, en de pagina’s zijn met goud of zilver op snee. Deze hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede en zijn met de hand in een bijzondere steek ingebonden. Van ieder hondje is de specifieke ets, evenals aanvullende informatie, via een index gemakkelijk terug te vinden op de website.

De armband is hier te koop, evenals in de winkel van het Rembrandthuis.

Rembrandts handen en een leeuwenpoot

Lyske Gais en Lia Duinker wonnen in 2015 de Rijksstudio Award van het Rijksmuseum met de boekarmband Rembrandts handen en een leeuwenpoot, waarin 1400 handen uit de etsen van Rembrandt in miniatuur ingebonden waren. Plus een leeuwenpoot. Een van deze zeer exclusieve armbanden is opgenomen in de collectie van het Cooper Hewitt Design Museum in New York. Enkele genummerde exemplaren, in een speciaal doosje, zijn nog te koop. Voor meer informatie mail@duinkerendochters.nl. In de loop van 2020 is de armband ook te koop via het Rijksmuseum Amsterdam.

Scroll naar boven