de plek voor kunstenaars en kunstminnenden in Harlingen en omgeving

Expositie Buiten Beeld

Een expositie met een verrassende kijk op kunst in de openbare ruimte

Overal in Harlingen, Midlum en Wijnaldum is kunst in de openbare ruimte te vinden. De Gemeente Harlingen heeft een wandelroute langs een deel van deze werken gemaakt, te vinden op de website ‘Harlingen welkom aan zee’.

Om de beelden extra onder de aandacht van het publiek te brengen hebben de plannenmakers van de Atelierroute, Jet Twijnstra, Zwaan Miedema en Ingrid de Mari, in samenspraak met de Gemeente de organisatie van Buiten Beeld op zich genomen.

Leden van Zilt en deelnemers aan de Atelierroute werden uitgenodigd zich te laten inspireren door een beeld in de gemeente en daarbij de motivatie van hun keus onder woorden te brengen. Daarop is door 26 kunstenaars gereageerd, waaronder 12 Ziltleden. Het resultaat is heel divers: schilderijen, keramiek, foto’s, verhalen en gedichten. 

Alle werkstukken werden op 3 en 4 juni tentoongesteld in de huisjes op de Willem Barentszwerf en in de loods van Sleepboot Holland aan de Willemskade. Verder is tijdens Tsjerkepaad, van 1 juli t/m 9 september, het werk elke zaterdag te zien in de Nicolaaskerk in Midlum en de Andreaskerk in Wijnaldum van 13.30 tot 17.00 uur

Scroll naar boven