kunstcodE

was gepland 24 T/M 27 SEPTEMBER 2020 als Code Rood, de eerste editie van Kunstcode. In verband met de corona-pandemie is dit evenement uitgesteld. Het evenement zal plaatsvinden op 24 tot en met 26 september 2021 in het Entrepotgebouw, tenzij er vóór eind maart 2021 een cruiseschip aangemeld wordt om op deze geplande data aan te meren bij het Entrepotgebouw. In dat geval verschuiven we het evenement een week.

 

Kunstenaarsvereniging Zilt uit Harlingen en Fria uit Leeuwarden slaan de handen ineen om samen met partners uit het werkveld inhoud te geven aan het thema in 2020/21: CODE ROOD. Als rode draad loopt CODE ROOD door de tentoonstelling, talkshows, Ronde Tafel gesprekken en het podiumprogramma.

Wandel langs de Waddenzee en kom over de Dokkade naar het monumentale Entrepotgebouw en laat je verrassen door beeldende kunst in diverse disciplines, muziek, poëzie en zang. Lokale kunstenaars werken samen met jong talent aan een interactief kunstproject bij de entree van het gebouw. Ook Talant-kunstenaars zetten hun beste beentje voor en laten je kennis maken met hun CODE ROOD project.

Kunstcode 2020 laat bezoekers kennismaken met een kleurrijk thema. Er worden in onze maatschappij vaker codes gegeven aan de toestand van iets: het weer, het milieu en aan situaties in de samenleving. Code Rood kun je interpreteren als de uitdrukking van een algeheel gevoel van onbehagen. De wereld staat in brand. Of valt het allemaal wel mee? Moeten we alarm slaan of in actie komen? En … hoe ga  jij daar zelf mee om? Kunstenaars durven stelling te nemen en sommige fantaseren alvast over nieuwe werelden waarin het systeemdenken wordt teruggedrongen en ruimte ontstaat voor (nieuwe) natuur.

Meepraten als kunstenaar of geïnteresseerde? Bekijk vanaf 1 juli het talkshow programma en meld je aan voor een gratis ticket.

Tijdens Ronde Tafel gesprekken met kunstenaars ga je in dialoog over het werk, de achtergronden en het maakproces. Jouw input in het gesprek wordt zeer op prijs gesteld!

Ook te zien en te koop op de Catwalk: Affordable Art! Kunst voor een klein prijsje en haalbaar voor iedereen. Koop een kunstwerk voor €25,- en laat het direct extra signeren met een motto van de kunstenaar. Bij Pakje Kunst trek je voor €4,- euro een minikunstwerkje uit een originele sigarettenautomaat. Hoe laagdrempelig kan het zijn!

Openingstijden Kunstcode tentoonstelling worden hier gepubliceerd als die vast staan.

Scroll naar top