Jip Merijn Meertens

grafisch ontwerp, fotografie, webdesign

Ida Meertens, Op de Terp Almenum, theaterfotografie
Op de Terp Almenum, theaterfotografie, 2018

e-mail: studio@idameertens.nl

tel: 06 25 06 50 69

Nieuw Buren 5, 8861 XT Harlingen

websites: https://idameertens.nl en https://studio.idameertens.nl

Na een opleiding tot schilder/graficus (Rietveldacademie) en avontuurlijke omzwervingen in de muziek kwam ik in 1990 aan het werk als grafisch ontwerper bij verschillende bureau’s en drukkerijen. Later volgde ik een opleiding tot fotograaf (Fotoacademie) en in 2016 een opleiding webdesign (College of Multimedia). Kennelijk houd ik van leren.

Momenteel werk ik ‘onder eigen vlag’ als fotograaf en grafisch ontwerper. In die rol ontwerp en bouw ik ook websites. De doelen van de opdrachtgever zijn daarbij altijd leidend.

In mijn fotografie deel ik mijn verwondering over wat ik zie. “Wat gebeurt hier?!” is de vraag die vaak door mij heen gaat. De stijl wisselt al naar gelang onderwerp en thema. De cirkelgang van verval en groei is een thema dat altijd aanwezig is, soms aan de oppervlakte, soms meer verborgen. Ook een gevoel van ongemak speelt vaak een rol in mijn fotografie.

In mijn grafische werk zoek ik naar een heldere, onopgesmukte communicatie. Ik richt me op creatieve, ambachtelijke en duurzame ondernemers. Mijn volgende gedroomde opdracht? Een mooi tijdschrift ontwerpen en opmaken.

recent GEMAAKTE WEBSITES:

icarus

Icarus is het verhaal van de jongeling die hoger vloog dan goed voor hem was. Soms bekruipt me een ongemakkelijk gevoel over hoe we als mensheid omgaan met de aarde. Zijn wij als diersoort niet wat al te hoogmoedig?

zeesleepboot Holland (reportage)

In mijn reportages werk ik graag in series, beelden die met elkaar een verhaal vertellen dat de individuele beelden overstijgt.

suikerterrein (landschap/lokatie; work-in-progress)

Ik dwaal graag door landschappen. Vooral waar ik verandering voel aankomen. Het suikerterrein in Groningen is een plek waar de ontwikkelingen heel snel gaan. De vloeivelden zijn een plek waar de natuur en mens een nieuw evenwicht zoeken. Binnenkort zal dat proces bruut worden afgebroken, want de gemeente wil daar duizenden woningen gaan bouwen. Het is nu een niemandsland in niemandstijd. Ik kijk mijn ogen uit.

Ida Meertens, suikerterrein Groningen
Scroll naar top