leden in het nieuws

Actuele en recente openbare evenementen waar zilt-leden een bijdrage aan leveren, of geleverd hebben. Data en locaties van exposities, concerten en performances, unieke aanbiedingen, prijswinnende projecten.

Toos Pander exposeert in de Jasmijn

Overzichtsexpositie Toos Pander

Vanaf 20 september 2020 tot 29 januari 2021 is er in Brasserie De Jasmijn in Harlingen een overzichtstentoonstelling te zien van het werk Toos Pander.

20 september 2020 – 29 januari 2021
Brasserie de Jasmijn
Grote Bredeplaats 15, Harlingen

poster expositie Toos Pander in Brasserie de Jasmijn te Harlingen 2020-21

exposities na corona maatregelen weer los

Tanja van Abbema in Kunstkamer Franeker

Van 1 juli t/m 30 september exposeert Tanja van Abbema bij Kunstkamer Franeker met nieuw werk. Bij Kunstkamer Franeker wordt u gastvrij ontvangen om in huiselijke sfeer te proeven van diverse kunstdisciplines, er is tevens een mooie beeldentuin. Wees welkom.

Margarita Nicolaas

Overzichtstentoonstelling Margarita Nicolaas 

Pêna, Margarita Nicolaas

23 februari – 23 mei 2020
open: bijna dagelijks 10:30 – 18:00 uur; op dinsdagen gesloten

Brasserie De Jasmijn
Grote Bredeplaats 15, Harlingen
Tel: 06 41769035

Fria

Jubileumexpositie FRIA-leden

FRIA jubelexpo voorkant flyer

In 2020 is het 35 jaar geleden dat FRIA, de beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, is opgericht. Een jubileum dus en dat moet gevierd worden. In de loop van het jaar zijn er verschillende activiteiten maar de aftrap is een ‘jubelexpo’ in een pop-up galerie in Leeuwarden. Het is voor het eerst dat zoveel FRIA-leden (meer dan 50!) tegelijk een van hun mooiste werken laten zien. Door de grote verscheidenheid aan disciplines is het ook een bijzonder gevarieerde expositie: beeldende kunst op zijn best.

Tijdens de expositie worden er op verschillende momenten voor iedereen toegankelijke workshops aangeboden zoals portrettekenen en botanisch tekenen. Daarnaast zijn er lezingen over glasfusing en keramiek en zijn er performances. Zie voor meer informatie hierover de website van FRIA.

6 t/m 28 februari 2020. Willemskade 22, Leeuwarden
Open: do. 12:00- 21:00, vr. 12:00 – 17.00, za. 12:00- 17:00, zo. 13:00 – 17:00 uur. De toegang is gratis.

Duinker en Dochters

NIEUW BOEKENSIERAAD VAN DE WINNAARS VAN DE RIJKSSTUDIO AWARD​

COLLIER ‘REMBRANDTS HONDJES’​

Duinker en Dochters: Collier van hondjes

Lyske Gais en Lia Duinker presenteerden tijdens de Salone del Mobile 2019 in Milaan hun nieuwe Collier van hondjes, een sieraad dat de vele honden van Rembrandt vat in een miniatuurpublicatie. De digitale collectie van Museum het Rembrandthuis vormt de basis van dit sieraad. Het collier is uitgevoerd in goud of zilver, en de pagina’s zijn met goud of zilver op snee. Deze hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede en zijn met de hand in een bijzondere steek ingebonden. Van ieder hondje is de specifieke ets, evenals aanvullende informatie, via een index gemakkelijk terug te vinden op de website. De armband is hier te koop, evenals in de winkel van het Rembrandthuis.

Zie ook de portfoliopagina van Duinker en Dochters.

Scroll naar top